23 Δεκ 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ - ΟΣΕ: ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ! ! !

Ναι, ξεφορτωθείτε τους! Αρκετά χρόνια τώρα ακούμε για σενάρια πώλησης, για «διατήρηση των κεκτημένων των εργαζομένων», για Άραβες, Κινέζους, Άγγλους και Μποτσουανέζους επενδυτές, αλλά αποτέλεσμα ακόμα τίποτα. Ή μάλλον, για να ακριβολογώ, όχι τίποτα… Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι καθημερινές απώλειες μιας ζημιογόνας εταιρίας! Και δεν είναι λίγα τα λεφτά: κάπου 1 εκ. ευρώ την ημέρα μόνο για την Ολυμπιακή! Το φαντάζεστε; Κάθε μέρα! Τόσα κι ακόμα περισσότερα είναι τα χρήματα με τα οποία ζημιώνει το Δημόσιο ο ΟΣΕ, η δεύτερη μεγάλη πληγή…

Με λίγα λόγια πληρώνουμε μισθούς και πάγια έξοδα δυο οργανισμών με απαρχαιωμένη δομή λειτουργίας, με υπεράριθμους υπάλληλους, και με εσφαλμένη λειτουργική πρακτική. Θα επικεντρωθώ στο άρθρο αυτό στην περίπτωση της Ολυμπιακής επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αρκετά πράγματα από σχεδόν πρώτο χέρι.

Μέχρι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, ο αδερφός μου εργαζόταν στην Ολυμπιακή ως συμβασιούχος. Και το έκανε απλά από την ανάγκη βιοπορισμού, με αμοιβή 600 ευρώ το μήνα, πράγμα που αποδεχόταν βλέποντας γύρω του την ανεργία να έχει γίνει καθημερινότητα.

Τι γινόταν λοιπόν εκεί; Στο αεροδρόμιο όλη τη δουλειά την έβγαζαν οι συμβασιούχοι! Ναι, αυτοί οι συμβασιούχοι των 600 ευρώ! Αυτοί έκαναν τις δουλειές της πίστας του αεροδρομίου, αυτοί δέχονταν την μεγάλη πίεση του επιβατικού κοινού, δεδομένου μάλιστα πως οι εξάμηνες συμβάσεις τους λάμβαναν χώρα ως επί το πλείστον τους καλοκαιρινούς μήνες, μια και η Κρήτη, όντας τουριστική περιοχή, δέχεται μεγάλο όγκο τουριστών εκείνη την περίοδο του έτους. Οι μόνιμοι υπάλληλοι της εταιρίας είχαν αναλάβει τον δυσβάσταχτο ρόλο του κηφήνα! Με μισθούς που στην χειρότερη περίπτωση ήταν 2.000 ευρώ και με εφάπαξ της τάξης των 70.000 ευρώ! Αυτές οι μόνιμες συμβάσεις με όρους που θα ζήλευαν και υψηλά αμειβόμενοι γιατροί (οι οποίοι μάλιστα καλώς αμείβονται γερά, δεδομένου της ευθύνης που αναλαμβάνουν και της γνώσης που απαιτείται για να κάνουν τη δουλειά τους), αυτές λοιπόν οι συμβάσεις μόνιμης αργομισθίας είναι η γάγγραινα της Ολυμπιακής.

Βασιζόμενοι στην Συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας της θέσης εργασίας τους, αυτοί οι κηφήνες λοιπόν, απολαμβάνουν προνόμια και επιδόματα αφάνταστα για τους περισσότερους ημών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μόνιμου υπαλλήλου της Ολυμπιακής που λάμβανε και λαμβάνει επίδομα χρήσης Η/Υ χωρίς καλά καλά να ξέρει πού βρίσκεται το ENTER στο πληκτρολόγιο! Οι αεροσυνοδοί παίρνουν επιδόματα κομμωτηρίου, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε η Ολυμπιακή να προσλάβει από μια μόνιμη κομμώτρια σε κάθε αεροδρόμιο, μειώνοντας έτσι τα πάγια έξοδά της. Για να μην αναφέρω παραδείγματα υπαλλήλων που εμφανίζονται στα γραφεία της Ολυμπιακής, πίνουν τον καφέ τους άλλοτε εκεί, άλλοτε σε διπλανή καφετέρια, και μετά βγαίνουν στην πόλη για τις δουλειές τους! Αργότερα επιστρέφουν στο γραφείο για να πάρουν τα πράγματά τους και να τελειώσουν έτσι άλλη μια μέρα δύσκολη στη δουλειά. Άλλες φορές πάλι δεν πάνε καθόλου! Συνεννοούνται με τους συναδέλφους τους και ένας από αυτούς χτυπάει τις κάρτες και των υπολοίπων! Πληρώνονται χωρίς να πατάνε καθόλου το πόδι τους στη δουλειά! Για να μην αναφέρω τα δωρεάν εισιτήρια που «δικαιούνται» και τόσα άλλα «προνόμια»…

Πριν από δυο περίπου χρόνια, όταν είχε αρχίσει έντονα η συζήτηση για την πώληση της Ολυμπιακής, είχαν λοιπόν θορυβηθεί οι κηφήνες και έβαλαν μπρος τους συνδικαλιστές τους! Με πρωτεργάτη τον κ. Πατέστο (γνωστό μας από τα τηλεοπτικά παράθυρα), άρχισαν να γυρνάνε τα αεροδρόμια όλης της χώρας για να εξασφαλίσουν συμπαράσταση στο αίτημά τους να παραμείνει η κατάσταση ως έχει…

Ξέρετε τι έγινε λοιπόν όταν έφτασε η αντιπροσωπεία αυτή των συνδικαλιστών με επί κεφαλής τον περίφημο κ. Πατέστο, εδώ στην Κρήτη; Οι συμβασιούχοι μόνο που δεν τους άρχισαν στις μπουνιές! Αγανακτισμένοι από την καθημερινή τους επιβάρυνση στη δουλειά και βλέποντας πως την ίδια ώρα οι βολεμένοι μόνιμοι όχι μόνο δεν τους βοηθάνε στο καθημερινό τους ζόρι, αλλά ζητούν αυτό να συνεχίσει να συμβαίνει, εξοργίστηκαν!

Για όλα αυτά λοιπόν, έχω την γνώμη πως πρέπει σύντομα να ξεφορτωθούμε αυτόν τον μπελά! Και μην ακούσω κραυγές όπως «Τι θα γίνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι; Θα απολυθούν;». Δε με ενδιαφέρει και δεν τους διαχωρίζω από όλους τους άλλους που μη έχοντας τα προνόμιά τους, επίσης κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Γιατί δηλαδή θα πρέπει το Κράτος να διασφαλίσει αυτούς, και όχι π.χ. τους αγρότες, που λόγω μιας κακοκαιρίας ή λόγω κάποιων κερδοσκοπικών παιχνιδιών από μεγαλομεσάζοντες, πολλές φορές μένουν με τις σοδειές τους αδιάθετες ή τις δίνουν σε εξευτελιστικές τιμές, μένοντας χωρίς εισόδημα; Γιατί αυτή η ανισοκατανομή στην κρατική μέριμνα;

Περιμένω να δω τι θα απογίνει με αυτή την ιστορία. Σύντομα, μέσα στον Ιανουάριο θα προχωρήσει η αξιολόγηση των προσφορών επενδυτών για αγορά της Ολυμπιακής. Ελπίζω η κατάληξη να είναι η πώληση. Και να μην φοβηθούν οι κυβερνώντες το λεγόμενο «πολιτικό κόστος». Θέλω άλλη μια αεροπορική εταιρία στη χώρα μας, δε θέλω να καταλήξουμε σε μονοπώλιο της Aegean, αλλά δε θέλω και να πληρώνω εγώ με τους φόρους μου την «ανταγωνιστικότητα» της Ολυμπιακής!

22 σχόλια:

steve είπε...

Φίλε μου είσαι λάθος σε ολα που γράφεις και εκτείθεσαι.
Κατά αρχή ξέρεις από αεροπορικο εργο η αναπάραγαγεις αυτά που λένε πο πολιτικοι της παράταξης σου.
Το νά λές δωστε ετσι αβίαστα είναι ευξολο το μετά δεν μας λές μας υπόσχεσαι παράδεισο.
Η οι ιδιώτες που τόσο πολυ ποθεις θά στελνουν τά αεροπλάνα στον παράδεισο HELIOS-SPANAIR)και φυσικά τον κόσμο μαζί.
Δες λοίπον και την αλλη πλεύρα και οχι την φανατική οπως τα γράφεις.
Δεν στα λεει κάποιος που είναι ασχετος με το αντικείμενο,καί μαλιστα δεν εχω κανένα κέρδος αφου πλέον εχω αποχωρήσει απο την υπηρεσία.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι πολιτικοί ποιας παράταξής μου; Κουραφέξαλα...
Δεν με ενδιαφέρει το μετά, το αν θα μπούνε ιδιώτες ή οποιοσδήποτε άλλος στην αεροπορική αγορά! Πιθανόν να είσαι από τους μόνιμους της Ολυμπιακής και μας λες το μόνο (ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟ) επιχείρημα πως αν πουληθεί η Ολυμπιακή τα αεροπλάνα θα πέφτουν! Σα-χλα-μά-ρες!
Δεν με ενδιαφέρει αν θα ανεβουν οι τιμές των εισιτηρίων, η ελεύθερη αγορά θα το ρυθμίσει αυτό, και στο κάτω κάτω όταν κάποιος χρησιμοποιεί ένα μεταφορικό μέσο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο που πιθανόν διατρέχει. Και στην τελική ας κάνουμε τα ταξιδάκια μας με καράβι αν φοβόμαστε!
Εμένα με ενδιαφέρει να μην πληρώνω ένα εκ. ευρώ την ημέρα για να συντηρείται αυτό το χτικιό!
Και το ότι αποχώρησες από την υπηρεσία μάλλον σημαίνει πως είσαι καλά χορτασμένος και δεν μπορείς να αντιληφθείς πως ο κόσμος γύρω σου πεινάει...

steve είπε...

Κάνεις μεγάλο λάθος καί φαινεται οτι δέν ξέρεις να συζητάς απλά περφέρεις το ποιήμα των εκατομμυρίων ευρω που σε παραμυθιάζει η παραταξή σου.
Από την αλλη φαίνεται οτι ε΄σαι ασχετος γένικα καί απο αεροπλάνο καί ζωή.
Επειδή εσένα δεν σε ενδιαφέρει ουτε οι τιμές αλλα ουτε καί η ασφάλεια των πτήσεων ,δεν σημαίνει οτι καί ο υπολοιποσ κοσμος ακολουθει τη λογική σου.
Αλλά ούτε κανείς δεν είναι χαπατο σαν καί να πιστέυει τη μπαρούφα της ελέυθερης αγοράς,μπορεις να μου πείς ποτε αυτη λειτούργησε υπέρ του πολίτη προς τα κάτω οι τιμές και οχι προς τα πάνω.
Εκτός καί ανήκεις στην τάξη των κερδοσκόπων καί μας παραμυθιάζεις.
Καίνα σου πω αεροπορική εταιρία ιδιωτική καί γνωστή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα,αμα ακούσεις οτι μτην ενισχύει το κράτος τί θα πεις θά σου αρέσει;
Αλλά εδω τις τράπεζες ενίσχυσε η κυβέρνηση καί δεν είπατε τίποτα.
Κάτσε λοιπον στο κόσμο σου ,αλλά ενα να ξέρεις τα ψωμία αυτής της διεφθαρένης κυβέρνησης τελειώνουν.
Και κάτι χαζοχαρούμενοι σαν καί σένα θα πάρουν απάντηση σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Καλα, πρεπει να εισαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου!
Και μόνο που ξανα-απαντάς με το "η παράταξή σου" σε ακυρώνει από μόνο του! Ποια παράταξή μου; Σου είπε κανείς πως εγώ είμαι ΝεοΔημοκράτης;
Φτου φτου φτου!
Απλά δεν γουστάρω να κερδοσκοπούν λαμόγια που διορίστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πέρασαν τη ζωή τους ως δημόσιοι υπάλληλοι ξύνοντας τ' αρ.... τους, πήραν ή θα πάρουν παχυλότατα εφάπαξ, και δήθεν κόπτονται για την ασφάλεια και το πτητικό έργο!
Απλούστατα πιθανολογώ πως δεν έχεις δουλέψει ποτέ σε καθεστώς ελεύθερου επαγγέλματος για να δεις πώς βγαίνει το προς το ζειν, χωρίς να έχεις ποτέ ήσυχο το κεφάλι σου για το αν η δουλειά σου θα συνεχίσει να υπάρχει εσαεί!
Κύριε Μισθουλάκη, αν δεν το 'χεις πάρει χαμπάρι ο κόσμος έχει μπει στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και όποιος δεν εργάζεται δεν θα αμοίβεται από δω και μπρος!
Και κάτι μπαρούφες για κεκτημένα δικαιώματα και τέτοιες αηδίες καλό είναι να τα ξεχάσει ο κοσμάκης!
Ξυπνήστε!

steve είπε...

Μάλλον εσύ πρέπει να ει΄σαι εκτός τόπου καί χρόνου.
Δέν ξέρω μπορεί και να ε΄σαι ΝΔ καά να το λές ετσί τάχα μου ανεξάρτητος υπάρχει καία αυτή η version.
Αποκαλείς εργαζομένους λαμόγια πως το ξέρεις μάλλον σε παρασύρει ο εργατικος καννιβαλισμος εφ, οσον δέν ειμαι καί εγω στη θέση τους αρα λαμογια είναι δεξια λογική η απολιτίκ λογικη΄(ΟΦΑ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ)
Εχεις αποδείξεις οτι ξυνονται για πές μας.
Οταν μάλιστα δουλέουν Κυριακές γιορτές και αργίες σε αντίθεση με τουσ ιδιωτικού τομέα που εχουν ολά τα παραπάνω.
Γιά τα παχυλοτατα εφαπαξ σε πληροφορω γιατί δεν ξέρεις και πετάς κουβέντες στον αέρα αρλουμπες,το εφάπαξ ειναι δικα τους χρήματα που τά εχουν εισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα μέσα απο τις κρατήσεις που τους κάνουν οσο δουλέυουν απο το μισθο τους.
Καί επειδη το ασφαλιστικο ειναι ανταπ[οδοτικο οτι δινεις παίρνεις ,και δεν είναι τζαμπατζήδες οπως του ιδιωτικού τομέα που δέν πληρώνουν τα ρίχνουν στην τσέπη καί μετά παραπόνιουνται οτι δέν βγάζου σύνταξη καί τους φταιέι το κράτος.
Οσο γιά ασφάλεια και πτητικό εργο τί να σου πώ καί να αναλύω ασχετος είσαι κάνε κανένα ταξιδι με αεροπλάνο καί μετά τα λέμε.
Ασε τ΄ς υποθέσεις ,καί βεβαίως εχω δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα,καί εχω δεί την αυθαίρεσια των εργοδοτών πού τα θέλουν τα δικα τους δικα τους,καίτα δικα μας δικα τους.
Αυτό το καθεστώς ζουγκλας θές και σου αρέσει,εκτός καί αν είσαι κανένας απο δάυτους καί ντρέπεσαι να το πείς και το παίζεις ταχα μου ανεξάρτητος καιο ακομματιστος.
Πάντα οποιος δεν εργάζεται δεν αμε΄βεται σιγά το νέο που λές τη παγκοσμοιοποίηση περίμενες να στο πεί που ζούσες τόσα χρόνια σέ αλλο πλανήτη.
Οσο γιά τα κεκτήμενα δικαιώματα που λές τέτοια χούντα είσαι τι θές σκλάβους πάμε στο 2009 που ζείς ξύπνα,εκτός αν και αυτό είναι στα εσωψυχά σου.
Ασε λο΄πον τα πυροτεχνήματα που αναμασάς νομίζοντας οτι κάτι λές.

Ανώνυμος είπε...

Τις ταμπέλες περί ΝΔ να τις αφήσεις, δεν κάνουν καλό...
Όσο για τις αρλούμπες περί εφάπαξ που λες πως είναι δικά τους λεφτά, δεν είναι καθόλου έτσι! Ποιος τους είπε πως ένα ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ποσό τους ανήκει; Ποσό που υπολογίστηκε με επιτόκια της δεκαετίας του 80 και που δεν έχει καμία σχέση με το ποσό που θα συγκεντρωνόταν με επενδύσεις βάσει των σημερινών επιτοκίων! Οι κρατήσεις μισθών αν επενδυθούν με σημερινά επιτόκια, ούτε τα μισά λεφτά δε θα μαζέψουν!
Εν πάση περιπτώσει, για να μην μακρυγορούμε, όλα αυτά που λες για ασφάλεια πτήσεων, για πτητικό έργο κλπ, καλά είναι, αλλά αν δεν μπορείτε να τα κάνετε χωρίς ζημιά 1 εκ. ευρώ την ημέρα, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ! Να κλείσετε να ησυχάσουμε!
Εγώ θέλω την Ολυμπιακή κερδοφόρα, αν δεν μπορείτε να την δουλέψετε με κέρδος, πάτε σπίτι σας!

Ανώνυμος είπε...

Η προοδευτικότητα φίλε steve δεν κρίνεται με βάση την ξύλινη γλώσσα των συνδικαλιστών, αλλά με βάση το ζωντανό, πραγματικό λόγο της δικής μας εμπειρίας που αποδεικνύει ότι τόσο στην Ολυμπιακή όσο και στον ΟΣΕ (τον οποίο έχω καταγγείλει εγώ)κάποιοι έχουν βολευτεί κάτω από την κρατική ομπρέλα και μας έχουν χεσμένους εμάς που τους πληρώνουμε. Αν ήθελαν να είχαμε καλύτερη γνώμη, ας μας πρόσεχαν περισσότερο. Τώρα είναι αργά. Η γνώμη μας έχει διαμορφωθεί. Πέρα από παρατάξεις και κόμματα, που τα σιχαίνομαι, φωνάζω δυνατά, ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΎΝ

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε stopaccius ! ! !

steve είπε...

Αγαπητοί φιίλοι λέτε και ξαναλέτε για τους συνδικαλιστές την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΟΝ ΟΣΕ,εφάπαξκαί αλλές αερολογίες οτι πληρώνεται κλπ
.Δεν σας βλ'επω ομως να εχετε την ιδια ευαισθησία καί για τον ΟΤΕ που η κυβέρνηση της πλάκας που εχουμε χρύσωσε τους συνδικαλίστες και ολους οσους εφυγαν με υπέρογκα bonus,παχυλα εφάπαξ,και παχυλές συντάξεις εις βάρος της τσέπης του Ελληνικού λαού.
Καί μη μου πείτε οτι τα δωσατε για επρεπε να αποκρατικοποιηθεί ο ΟΤΕ για να μην τον πληρώνουμε,διοτι εαν μας κοστίζει τόσο κάθε αποκρατικοποίση τότε καλύτερα ασ μείνει στο κράτος ποιο φτηνά μάς στοιχίζει.
Επίσης δεν είδα την ευαισθησία σας στη ληστεία των ομολόγων οπου με τον πλέον αισχρο τρόπο κξλέψανε χρήματα συνταξιούχων εν αγνοία τους,χρήματα που είχαν εισφέρει μια ζωη απο κρατήσεις στους μισθούς τους.
Με αποτέλεσμα να μην μπορεί το κράτος να καλύψει τις υποχρεωσεις του σε γιατρους και φάρμακα εναντι των δικαιούχων αυτων ασφαλισμένων,τι εγιναν τα χρήματα εξαυλώθηκαν;
Νομίζω οτι εχετε ξεπεράσει κάθε οριο υποκρισίας,για να μην πω τίποτα αλλο.
Εδω γίνεται το ελα να δείς καί εσείς εκεί πιπιλάτε το δάχτυλο με ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΣΕ.
Ρε δεξιούληδες πλάκα μας κάάνετε τα πιστέυεται αυτά που λέτε,στο κόσμο σας ειστε.
Καί αυτές οιπεριπτώσεις που αναφέρω είναι ενδεικτικές.
Αφήστε λο΄πον τις αρλούμπες που λέτε και πατήστε ωστα πόδια σας γιατί μάλλον εσείς χρησιμοποίητε τη ξύλινη γλώσσα,καί οχι μόνο φοβάστε και ντρέπεστε να πείτε σε ποίο κόμμα ανήκετε γίνετε λοιπον παντελονάτοι και μιλήστε στα ισα τι φοβάσται;
Ρε μπάς και απο κεί τα Χανιά είστε τίποτα βαφτιστήρια του επίτιμου,και γιά αυτο λέτε γιά την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ μια καί θελει ο δίκος σας να κάνει αβάντα στην AEGEAN που έχει ο κολλητος του.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μωρέ λες δεξιούλη; Με ξέρεις; Όλο τέτοιες αηδίες γράφεις από τότε που άρχισες να σχολιάζεις εδώ! Δεν νοιώθεις να μοιράσεις δυο γαϊδάρων άχυρα, και κάθεσαι και λες πως είμαι βαφτιστήρι του οξαποδώ;
Κι όσον αφορά τον ΟΤΕ, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, κι όλα τα άλλα σκάνδαλα της πιο ξεφτιλισμένης κυβέρνησης της νεότερης ιστορίας μας, μη βιάζεσαι, ακολουθούν πολλά post που θα αναλυθούν κανονικότατα!
Απλούστατα στο μικρονοϊκό μυαλό σου δεν μπορεί να χωρέσει πως κάποιος που γράφει την αληθεια σκέφτεται ίσως διαφορετικά από σένα!
Αλλά ρίχνεις την μπάλα στην κερκίδα! Αντί να απαντήσεις για την Ολυμπιακή και τα λεφτά που μας τρώει, κάθεσαι και λες για όσους άλλους μας έχουν φάει λεφτά!
Εδώ σχολιάζουμε την Ολυμπιακή λοιπόν, απάντα γι'αυτό το θέμα κι άσε τα υπόλοιπα!

steve είπε...

Δηλαδή εσυ περιορίζεσαι μόνο στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ που σου τρώει λεφτά ενω οι αλλοι δεν σου τρώνε.
Γιά τον ΟΤΕ δέν απαντας καί φαίνεται ποιος πετά την μπάλλα στην εξέδρα.
Οσο γιά την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ τι να σου πω ολα στά ρχω πεί δεν θές να τα καταλάβεις και επιμένεις σε επιχειρήματα που δεν στέκονται,καί δείχνουν ανθρωπο που δεν ξέρει το αντικείμενο απλά το αναμασάει ετσι γιατί ειναι της μόδας και εχει παρει αυτη τη γραμμή.
Δέν μου λές ποια ειναι η γνώμη σου για τήν ΑEGEAN τι εταιρία ειναι πως την βλέπεις ετσι γενικά πές μου και μετά τα λέμε.
Καί κάτι αλλο δουλεψε σε 35000 και 40000 πόδια υψος και μετά ελα να μου πείς γιατί στο ξαναλέω είσαι ασχετος ,καί μιλάς απο τη σιγουρία της καρέκλας σου στο εδαφος ανέξοδα και με ασφάλεια τζαμπαμαγκισμος λοίπον

Ανώνυμος είπε...

Η Ολυμπιακή και ο ΟΣΕ πρέπει να πουληθούν. Αν δεν πουληθούν, τότε να τα χαρίσουμε, κι αν πάλι δεν τα παίρνουν, να τους πληρώσουμε για να τα πάρουν!!! Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Όσο για την κυβέρνηση μπορεί να τις σούρει κανείς πολλά. Το μεγαλύτερο έγκλημά της όμως ήταν ότι στο δόγμα μιας βλακώδους, ήπιας προσαρμογής, αντί να ξεβολέψει τους βολεμένους και να κάνει λίγο λιγότερο πλούσιους τους πλούσιους, καταδίκασε σε διαρκή φτώχεια τους φτωχούς. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που μένει στο περιθώριο, έξω από την παραγωγική διαδικασία, στην ανέχεια, και δεν μπορεί άλλο να ανεχτεί κρατικοδίαιτους οργανισμούς και υπαλλήλους μοναχοφάηδες που τρώνε ολόκληρη την πίτα. Ως εδώ!!! Και αυτά που λέω καμιά σχέση δεν έχουν με δεξιούληδες και άλλα ηχηρά παρόμοια, αλλά με ζωντανούς ανθρώπους που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα για την οποία κόμματα και συνδικαλιστές δεν έχουν ιδέα, ζουν σε άλλο πλανήτη- UFO.

Ανώνυμος είπε...

Άστονε μωρέ stopaccius, μην του απαντάς άλλο! Θέλει σώνει και καλά να του πούμε για τον ΟΤΕ, να αφήσουμε τη ιερή φατρία της Ολυμπιακής να συνεχίσει να τρώει τα λεφτά μας!
Κανείς δεν τον υποχρέωσε να δουλέψει στα 40000 πόδια, άμα δεν του άρεσε ας πήγαινε να βρει αλλού δουλειά αν ήταν ικανός. Έλα όμως που δεν ήθελε να χάσει το μπακίρι... Ο μισθουλάκος ήτανε καλός και δεν ήθελε να τον αφήσει... Σε λίγο θα μας το παίξει και εθνομάρτυρας, που θυσιάστηκε για να προσφέρει στο σύνολο...

steve είπε...

Φιλαράκια απ΄οτι κατάλαβα το πρόβλημα σας ειναι το εξης .
Γιατί να δουλέυουν αυτοί στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΕ και οχι εμείς αρα μιλάμε για κόμπλεξ τι να σας κάνω ας πηγαίνατε να δουλεψετε εκει.
Οσο γιά τα κουφά και αλλοπρόσαλα να δωσουμε τζαμπα η καί να πληρώσουμε για να πάρουν την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ δείχνουν οτι είστε εκτος τόπου και χρόνου τόσο στόκο στο κε πολλυ κουβαρντάς εισαι με ξενα κολλυβα.
Αυτά που λέτε δεν στέκουν εχετε ξεπερασει τα ορια της γελοιοτητας.
Για να μιλάς βολεμένους καί παραγωγηκοτητα πρεπει να ξέρεις απο το αντικείμενο αλλα απο οτι καταλαβαίνω εσεις σας κόβω να κανετε ταξίδια με το ΚΤΕΛ στο χωριό σας.
Ενα πράγμα δεν εξηγειτε γιατί φοβάστε να πείτε γιά τον ΟΤΕ ΔΕΚΟ δεν είναι καί αυτή η δεν συμφέρει η συζητηση
Βεβαίως καί κανένας δεν με υποχρέωσε να δουλεύω στα 40000 πόδια,και φυσικά η δουλεία μου αρεσε,αλλα δεν περίμενα να πάρω σωστή απάντηση απο ατομα που βλέπουν αεροπλάνο και νιμίζουν οτι είναι λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Που να καταλάβεις εσυ κάτσε στη αγνοια σου και να λές ανοησιες.
Καί ανοησιες μάλιστα ανέξοδες εκ του ασφαλούς σας προκαλω να πείτε στα ισα την πολιτική σας ταυτότητα τι φοβάστε σε ποια επόχη ζουμε εχετε πάτρει ειδηση,εντιμα λοιπόν και παντελονάτα δώστε την πολιτική σας ταυτότητα καί οχι σαν κουκουλοφόροι με το αστυφυλαξ και με το χωροφυλαξ,π'οτε εκει καί ποτε εδω(ΟΦΑ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε steve την Rover η αγγλική κυβέρνηση την ξεφορτώθηκε για μια λίρα, κι αυτός που την πήρε χάρη της έκανε. Τότε δεν ήμουν στο χωριό μου αλλά στο Λονδίνο και ξέρω πάρα πολύ καλά από αεροπλάνα και από τρένα με τα οποία έχω ταξιδέψει σ' όλη την Ευρώπη. Εσύ την easyjet την ξέρεις;

steve είπε...

Βεβαίως και την ξέρω την easyjet είναι μια εταιρία χαμηλού κόστους καί αμφιβόλου ποιότητας,εχει διάφορα περιστατικά τα οποία εχουν αποσιωπηθεί για ευνόητους λόγους διαβασε διεθνη αεροπορικά sites καί μετά τα λέμε.
Οσο γιά την ROVER λές δεν συγκρινεις ομοια πραγματα ,αλλο αεροπορική εταιρία και αλλο μια αυτοκινητοβιομηχανία.
Το επιχείρημα σου είναι τελείως παιδαριώδες διότι ναί μεν εγίνε μια συμβολική κουβεντα οπως καί η LUFTHANSA πήγε να αγοράσει την AUSTRIAN AIRLINES ομως καμμία απο τις δύο περιπτώσεις δεν προχώρησε.
Αστα λοίπον μη τα ψάχνεις ξεκίνα λοίπον σε πρώτη φάση να μας πείς την πολιτική σου ταυτότητα,χωρίς να μιλάς ανέξοδα καί μετά τα λέμε.
Ασε λοιπον τα παχειά λογια καί πες μας τι είσαι.
Τί φοβάσαι;

steve είπε...

Καί κάτι που ξέχασα ασε τις αεροπορικές εταιρίες καί τα τραίνα καί π΄΄ρε θέση για τον ΟΤΕ να δούμε την αποψή σου και μην πετάς αλλου την μπάλλα συμφωνείς η διαφωνείς.

steve είπε...

Μεγάλοι που είστε σας τα έλεγα δεν με ακούγατε γιατί αλλάζει τον υπουργό μεταφορών τί κατάφρερε για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ο απερχόμενος μπορείτε να μου πείτε;

Ανώνυμος είπε...

Τι θες μωρέ να ακουσεις για τον ΟΤΕ? Φυσικά και κάνανε μαλακία με τον ΟΤΕ, για νέο θέλεις να στο πούμε; Κατακλέψανε κι εκεί το δημόσιο χρήμα, το δώσανε σε παχυλά εφάπαξ (όπως αυτά της Ολυμπιακής) και σε μπόνους για την περίφημη εθελούσια έξοδο! Οι ξεφτίλες!

Και γιατί μας ρωτάς να σου πούμε τι εκανε ο απερχόμενος υπουργός μεταφορών; Ρώτα τον Αντώναρο! Τα ίδια σκατα θα κάνει ο επόμενος, αν δεν πουληθεί η Ολυμπιακή, τι σημασία έχει ποιος είναι υπουργός;

Αλλά δεν απάντησες στο βασικό: Μπορείς να λειτουργήσεις την Ολυμπιακή με κέρδος ή όχι; Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, τότε δεν μας ενδιαφέρει ούτε το πτητικό σου εργο, ούτε η ασφάλειά σου, ούτε τίποτα! Καλά όλα αυτά, αλλά τα θέλουμε μόνο με κερδοφορία, αλλιώς ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ! ! !

Δεν γουστάρουμε να πληρώνουμε για μαλακίες...

steve είπε...

Καμμία αεροπορική εταιρία ανα τον κόσμο δεν δουλέυει με κέρδος ε΄τε ανήκει στον ιδιώτη ειτε στο δημόσιο.
Γιά παράδειγμα η ΑEGEAN εδω στήν Ελλάδα είναι ελλειματική,οπότε ετοιμάσου σε λίγο που θα βουλιάζει να τη φορτωθείς στο δημόσιο περΙμενε.
Αλλά με τη λογική τη δική σου εφ' οσον το αεροπορικό εργο δεν είναι επικερδές να καταργήσουμε τα αεροπλάνα,και τις αεροπορικές συγκοινωνίες.
Οσο γιά τα εφάπαξ να στο πω καί αυτό οσοι φύγανε απο την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ φεν πήραν bonus στο εφάπαξ τους,πήραν αυτό που δικαίουνται οταν φεύγει κάθε εργαζόμενος.
Αν έχεις κάτι διαφορετικό στοιχείο πεστο.
Οπότε το μεγάλο φέσι απο τον ΟΤΕ το εφαγε το κράτος.
Ασχετα αν εσύ εχεις κομπλεξ με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτο το ΠΑΣΟΚ, δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση. Δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας.

Στοππάκιος είπε...

Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή... Για τον Ανώνυμο

 
SYNC ME @ SYNC
Racing Tips
Racing Tips