21 Σεπ 2006

11-5-2003 Η νύχτα της Ριζούπολης

Ακούσατε, ακούσατε ! ! ! «Οι ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης!» Μια παράσταση με πολύ γέλιο, μια αληθινή φαρσοκωμωδία που κάθε τέτοια εποχή κάθε χρόνο μας προσφέρεται δωρεάν στις μικρές μας οθόνες από το MEGA μέχρι πέρυσι, φέτος από τη ΝΕΤ και το Supersport.

Θα ήθελα να ήξερα για ποιο λόγο παλεύουν κάθε χρόνο οι μικρομεσαίες ομάδες της χώρας μας να πάρουνε το εισιτήριο για το κύπελλο UEFA. Να πάνε να κάνουνε τι; Άντε πες πως μια καλή δικαιολογία για τους μεγάλους που παλεύουν για τις θέσεις του Champions League είναι τα οφέλη που θα έχουνε. Εκεί υπάρχει το χρήμα από την UEFA, το χρήμα από τα τηλεοπτικά και τις διαφημίσεις, άσε που μπορεί καμιά φορά να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να κάνει super εμφάνιση κανένα ταλεντάκι τους για να το μοσχοπουλήσουν. Οι υπόλοιποι όμως τι πάνε να κάνουνε;
Έτσι και φέτος μαζέψαμε γκολάκια μπόλικα. Να έχουμε να βλέπουμε το χειμώνα και να γελάμε.

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ; Θα σας τα αναλύσω όλα σιγά σιγά…

Τα πράγματα πήραν αυτή την τροπή πριν 8 με 10 περίπου χρόνια. Ήταν η εποχή που το Champions League έπαιρνε τη σημερινή του μορφή και οι γραφειοκράτες της UEFA κατάλαβαν πως η τηλεόραση ήτανε το μέλλον του ποδοσφαίρου (και της τσέπης τους φυσικά…). Τα έβαλαν κάτω λοιπόν και σχεδίασαν ένα κύπελλο Ευρώπης που θα πριμοδοτεί τους ισχυρότερους (βλέπε γκρουπ δυναμικότητας) και εμπορικότερους συλλόγους κάθε χώρας και θα έχει ως σκοπό να μεταδίδονται όσο περισσότεροι αγώνες γίνεται. Έτσι λοιπόν θεσμοθέτησαν το Champions League και αποφάσισαν να ανταμείβουν με αμύθητα ποσά όσους συμμετέχουν και προχωράνε. Αυτό ακριβώς και ήταν η τραγωδία των τοπικών πρωταθλημάτων σε χώρες ανάλογου πληθυσμού με την Ελλάδα. Τι συνέβη λοιπόν;

Σε κάθε χώρα τη μυρίστηκαν τη δουλειά από νωρίς οι αετονύχηδες πρόεδροι των μεγάλων συλλόγων. Ρίξανε λοιπόν λεφτά να ισχυροποιήσουνε τις ομάδες τους με σκοπό να συμμετάσχουν στο μεγάλο φαγοπότι. Αυτό δεν μπορούσαν να το κάνουν όλοι. Το πέτυχαν μόνο εκείνοι που είχαν ομάδες με ισχυρό λαϊκό έρεισμα, με λίγα λόγια μπόλικους πελάτες. Με τον τρόπο αυτό ξεχώρισαν: Στην Αγγλία η Μάντσεστερ, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ (εξαίρεση αποτελεί η Τσέλσι που είναι εκτρωματική κατασκευή ενός ρώσικου λαμόγιου που τα κονόμησε την ώρα του χαμού στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.). Στην Ισπανία η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Στην Ιταλία η Γιουβέντους και η Μίλαν. Στην Γερμανία η Μπάγερν (και μόνο αυτή ουσιαστικά). Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελεί η Λυών που παρότι δεν διαθέτει εκατομμύρια οπαδών στην Γαλλία κατάφερε να εκμεταλλευθεί την απουσία μιας ηγεμονικής δύναμης στην χώρα αυτή και ξεχώρισε (οι Μπορντό, Π.Σ.Ζ. και Μονακό διακρίνονται από παραλυσία και καρκινοβατούν τα τελευταία χρόνια). Σε όλες αυτές τις χώρες τα τελευταία χρόνια πρωτάθλημα παίρνουνε αυτοί και μόνο αυτοί... Ψάξτε το και θα δείτε!

Για να φτάσουμε όμως και στην Ελλαδίτσα μας. Τι κάναμε εδώ; Εδώ υπήρχε από εκείνη ακόμα την εποχή μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Όλοι οι άλλοι υπήρχαν και υπάρχουν για να γίνεται πρωτάθλημα. Αυτοί λοιπόν ρίξανε τα λεφτά και ξεφύγανε από τη πλέμπα των υπολοίπων. Έφτασαν να συναγωνίζονται μανιωδώς ο ένας τον άλλο για τα πρωταθλήματα και για τις αντίστοιχες συμμετοχές στο Champions League. Στον συναγωνισμό αυτό νικητής βγήκε ο Ολυμπιακός που κατάφερε να βάλει από κάτω τον αντίπαλό του και να του πάρει 7 συνεχόμενες κούπες. Οι Παναθηναϊκοί άρχισαν να αισθάνονται μειονεκτικά, κομπλεξαρισμένοι που δεν μπορούσαν να παλέψουν πια τον αιώνιό τους αντίπαλο. Την έβδομη λοιπόν χρονιά, το 2003, αποφάσισαν να τα δώσουν όλα. Είχανε καλή ομάδα, πήραν και 2-3 παιχτάκια στις μετεγγραφές, πήρανε κεφάλι από την αρχή του πρωταθλήματος και οδηγούσαν την κούρσα όλο τον χειμώνα.

Μέχρι που φτάσαμε στη βραδιά του Αγίου Βαρθολομαίου στη Ριζούπολη. Οι πράσινοι έχοντας σηκώσει κεφάλι και αφού όλον τον χρόνο ήτανε μπροστά στην βαθμολογία, εμφάνισαν συμπτώματα αλαζονείας. Διαλαλούσαν πριν τον αγώνα στις εφημερίδες πως θα πάνε για το διπλό, να πάρουνε πρωτάθλημα με διαφορά για να αποδείξουνε πως τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν το άξιζε. Όλα αυτά μέχρι την ώρα που πατήσανε το πόδι τους στη Ριζούπολη. Τη συνέχεια την ξέρετε όλοι. Από τη στιγμή που ο μέγας Τζιοβάννι έκανε το 1-0 στο 2ο λεπτό το ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω…


Την νύχτα της 11/5/2003 ήρθε το τέλος της ιστορίας των «αιωνίων». Στα επόμενα χρόνια μόνο ως μακρινή ανάμνηση θα αφηγείται από τους μεγάλους στους απογόνους τους. Μετά από εκείνη τη μέρα υπάρχει μόνο μια εναπομείνασα υπερδύναμη στα όρια του ελληνικού χώρου, υπό την ηγεμονία της οποίας οι υπόλοιποι θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν!

Έχει δημιουργηθεί ένα status quo από το οποίο δύσκολα θα μπορέσει να απεμπλακεί ο Παναθηναϊκός και όλα τα υπόλοιπα μέλη της πλέμπας. Πείτε μου αλήθεια, φαντάζεστε π.χ. την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ να παίρνουν πρωτάθλημα; Μόνο χαμόγελα συμπάθειας και συμπόνιας φέρνει μια τέτοια πρόταση όταν διατυπώνεται από κάποιον οπαδό τους. Ακόμα και ο τέως «αιώνιος», ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα καταλάβει την πανωλεθρία που υφίσταται. Αυτό θα φανεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Την τελευταία δεκαετία για ποιον λόγο ένα πιτσιρίκι να γίνει Παναθηναϊκός; Ή ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ; Για να το κοροϊδεύουνε τα υπόλοιπα παιδάκια στο σχολείο; Η γενιά Ολυμπιακών (άρα νέων πελατών) που έφερε η κόκκινη επταετία και η τωρινή συνέχειά της θα εμφανιστεί μέσα στα επόμενα 5 με 6 χρόνια. Αν μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός ή κάποιος άλλος δεν καταφέρει να αλλάξει την κατάσταση τότε το status quo θα είναι μη αναστρέψιμο.

Τι σχέση έχουν τώρα όλα αυτά με τις εμφανίσεις μας στα κύπελλα Ευρώπης; Εμ, έχουν και παραέχουν. Ορίστε πώς:


Ο μεν Ολυμπιακός, έχοντας εξουδετερώσει τους εν Ελλάδι αντιπάλους τους και έχοντας ξεφύγει μια ταχύτητα από αυτούς, καταφέρνει να κερδίζει τα πρωταθλήματα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Έτσι στα ρουτινιάρικα γι’ αυτόν Κυριακάτικα ματς δεν συναντά καμιά σοβαρή αντίσταση και δεν «προπονείται», δεν σμιλεύεται αρκετά ώστε να μπορεί να σταθεί επάξια όταν συναντά σοβαρούς αντιπάλους εκτός των συνόρων. Αντίθετα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάθε αγωνιστική φτύνουνε περισσότερο αίμα για να πάρουνε τη νίκη. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως το Μπαρτσελόνα – Βαλένθια της επόμενης Κυριακής δεν είναι απείρως δυσκολότερο για τη Βαλένθια από το ματς με την Ρόμα την επόμενη Τετάρτη για το Champions League;

Από την άλλη πάλι μεριά οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες έχοντας αντιληφθεί τη μαύρη μοίρα τους αρκούνται στα λίγα. Λεφτά δεν ρίχνουν, ακόμα κι αν έχουνε κανέναν καλό παίχτη κοιτάζουν πώς θα τον μοσχοπουλήσουν στον Ολυμπιακό, και γενικώς βολοδέρνουνε στη μετριότητα. Τα αποτελέσματα εμφανή από τον πρώτο κιόλας γύρο του κυπέλλου UEFA.

Τέλος να σημειώσουμε πως είναι αδύνατον για μια ελληνική ομάδα να μπει σφήνα μέσα στις 7-8 καλύτερες της Ευρώπης. Ο λόγος είναι καθαρά ποσοτικός. Εμείς είμαστε 10 εκατομμύρια όλοι κι όλοι. Οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι είναι σε χώρες με πληθυσμό 50 ως 60 εκατομμύρια. Άρα κάθε ομάδα από αυτές έχει περισσότερους «πελάτες», άρα όλα είναι περισσότερα: οι φανέλες που πουλάνε, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι διαφημίσεις στη φανέλα κλπ κλπ… Οπότε, όσο κι αν φωνάζουμε, το μπάτζετ των ομάδων μας δεν μπορεί να ανέβει περισσότερο γιατί δεν θα αποσβεσθεί ποτέ. Άρα δεν γίνεται εμείς με το μπάτζετ των 15 εκατομμυρίων να τα βάλουμε με τα μπάτζετ των 120 και 150 εκατομμυρίων ευρώ. Θα υποκλιθούμε θέλοντας και μη. Ρεαλιστικότερος στόχος για τις ελληνικές ομάδες (πρωτίστως για τον Ολυμπιακό) πρέπει να είναι το κύπελλο UEFA. Το έχουν κατακτήσει ομάδες ισοδύναμες. Εκεί πρέπει να στοχεύσει και σε αυτό να αφιερώσει τις δυνάμεις του αν καταφέρει και βγει τρίτος στον όμιλο, αν και δεν το βλέπω για φέτος…



8 σχόλια:

Χειρουργος είπε...

Φίλε Γατόπαρδε συμφωνώ με τις γενικές εισαγωγικές διαπιστώσεις σου.
Διαφωνώ επίσης με τις περισσότερες επισημάνσεις σου που αφορούν τον Ολυμπιακό. Αναφέρω επιγραμματικά τους λόγους.
- Κάποιος, ακόμη και στην Ελλαδίτσα πρέπει πάντοτε να είναι πρώτος. Τυγχάνει ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού να είναι ο Ολυμπιακός. Δεν σημαίνει ότι έγινε και Άγιαξ.
- Ο Ολυμπιακός όπως είπες και εσύ λόγω τίτλων, χρήματος, αλλά κυρίως λόγω επιρροής είναι το βαρυτικό κέντρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι περιστρέφονται γύρω του, Αρχιδι-αιτητές, παραγοντίσκοι, δημοσιογραφίσκοι, πολιτικάντηδες.
- Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός δεν έχει να επιδείξει καμία συλλογική πρόοδο την τελευταία δεκαετία. Και στη δεκαετία του 70-80 πάλευε την 1η-2η θέση το ίδιο κάνει και τώρα.3-4 ήττες έκανε τότε, το ίδιο κάνει και τώρα.
Που εσύ βλέπεις τη βελτίωση?
Μήπως πέρσι πήρε το πρωτάθλημα αήττητος, ή μήπως έριξε 4 γκολ στην Τούμπα ή στην Φιλαδέλφεια?
Μια από τα ίδια.
Εκτός και εάν το γήπεδο και τα πριβε σαλονάκια στο Καραϊσκάκη δώσαν μια αύρα Ευρώπης!
Όσο για την Ευρώπη, ισχύουν και φέτος τα γνωστά (ανέκδοτα) με τις τριαροτεσσάρες.
Μπορώ να πω μάλιστα ότι χειροτερεύει στην Ευρωπή.

Που άλλωστε οφείλεται η κατρακύλα της Ελλάδας στην Ευρωπή?
Ούτε στον ΠΑΟΚ, ούτε στην ΑΕΚ.
Αποκλειστικά στους Ολυμπιακό και ΠΑΟ.
Ο Ολυμπιακός στο champion's league έχει εδώ και 3-4 χρόνια πτωτική πορεία. Και λόγω του ότι ανέβηκαν οι άλλοι αλλά κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε από την πτώση του ελληνικού ποδοσφαιρικού επιπέδου.
Όπως είπες και εσύ γιατί να μοχθήσει, με τον Ιωνικό ή με το Αιγάλεω?
Που να τα βρει ο άνθρωπος που ήρθε από την Ανατολική Ευρώπη τα 5 δις και να κάνει μια καλύτερη ομάδα. Αφού μόνο 495 δις δρχ. έχει προσωπική περιουσία.
- Για την Ιστορία, ο Ολυμπιακός στη διάρκεια τις περίφημης 7ετίας του, πήρε πρωτάθλημα με 7-8 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟΚ.
Όργια που γίναν υπερ του εκείνες τις χρονιές σαφώς και του δώσαν προβάδισμα 10-15 μονάδων.
Να μην τα ξαναλέμε και γινόμαστε κουραστικοί.

Αποτέλεσμα...
Ο Ολυμπιακός να παιζει με Μπαρτσελόνα και Μίλαν και Ο ΠΑΟΚ ναι ταξιδεύει στις Ρωσικές στέπες.

Αποτέλεσμα...
3-4άρες ο Ολυμπιακός.
Ότι ακριβώς θα τρωγε και ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ.

Φίλε Γατόπαρδε, ο κριτής των πάντων είναι η Ευρώπη.
Δες πόσο ντελικάτος γίνεται ο Ανατολάκης όταν παίζει champions. Ούτε παιχνίδι με επαφή, ούτε πιασίματα γύρω από τη μέση, όπως έχει συνηθίσει να κάνει κατά κόρον στα εντόπια παιχνίδια και οι καραγκιόζηδες να καταπίνουν τη σφυρίχτρα.
Ο άνθρωπος ξέρει ότι εκεί δεν αστειεύονται.

Τέλος, μπορείς να μου εξηγήσεις - με τις γνώσεις που έχεις στα Μαθηματικά και στη Φυσική - πώς ο πληθυσμός μιας χώρας επηρεάζει 11 παίχτες όταν παίζουν εναντίον 11 άλλων, και τρώνε 4 γκολ εντός έδρας?

Ανώνυμος είπε...

Έχω απαντήσεις για όλα...
Πρώτον η κατρακύλα στην Ευρώπη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να οφείλεται στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ επειδή απλούστατα δεν διαθέτουν την ισχύ να επηρρεάσουν θετικά ή αρνητικά. Η μεν ΑΕΚ βγαίνει στο C-L μία φορά στα 5 χρόνια, ενώ και αυτή όπως και ο ΠΑΟΚ όταν παίζουν στους ομίλους του UEFA με κάτι παράλυτους κάνουν μόνο ήττες! Ωχ, ξέχασα, ο ΠΑΟΚ πέρυσι νίκησε τη Ρεν! Ως εκ τούτου μόνο ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ μπορούν να λένε πως επηρρεάζουν τη βαθμολογία μας.
Δεύτερον επηρρεάζεσαι κι εσύ από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί και θέλει να λοιδωρεί, να απαξιώνει, να χαλκεύει και να αμαυρώνει τα πρωταθλήματα του ΟΣΦΠ. Επειδή έχω όλα τα στατιστικά των τελευταίων 25 πρωταθλημάτων μπορείς να μου πεις σε εκείνο που τερματίσατε με (μόνο) 7 βαθμούς διαφορά σε ποια παιχνίδια μας δόθηκαν 7 περισσότεροι βαθμοί από εσάς; Μόνο δυο φορές στην Τούμπα μας έσπρωξαν τα κοράκια. Απλώς στο μυαλό σου έχουν εντυπωθεί μόνο εκείνες οι στιγμές και ξεχνάς τις διαιτησίες π.χ. του Σπανέα με τον ΠΑΟ, ή το ότι ο ΠΑΟ ξεκινάει με δυο νίκες στο τσεπάκι παίζοντας με το υποκατάστημα του Ηρακλείου... Περιμένω τεκμηρίωση για τους 10-15 βαθμούς που λες. Αν θέλεις να σου στείλω το XL με τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες για να σε βοηθήσω.
Η διαφορά με τη δεκαετία 70-80 είναι πως τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα και ξέρουμε πως θα το πάρουμε. Ακόμα και οι μπούκηδες μας παίζουνε 1.50 στην αρχή της σεζόν! Βρες άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που να συμβαίνει το ίδιο.
Προφανώς και δεν έχουμε γίνει Άγιαξ και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ ούτε καν Πόρτο. Ο πληθυσμός και η αγοραστική δύναμη της χώρας μας φέρνουν τα 4 γκολ. Ναι μεν είναι 11 εναντίον 11, αλλά τι πάστα 11 είναι οι μεν και τι οι δε!
Σε χαιρετώ αγωνιστικά και φίλαθλα...

Ανώνυμος είπε...

> Για την Ιστορία, ο Ολυμπιακός στη διάρκεια τις περίφημης 7ετίας του, πήρε πρωτάθλημα με 7-8 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟΚ.
Όργια που γίναν υπερ του εκείνες τις χρονιές σαφώς και του δώσαν προβάδισμα 10-15 μονάδων.
Να μην τα ξαναλέμε και γινόμαστε κουραστικοί.
Αποτέλεσμα...
Ο Ολυμπιακός να παιζει με Μπαρτσελόνα και Μίλαν και Ο ΠΑΟΚ ναι ταξιδεύει στις Ρωσικές στέπες.



A, δηλ. ο Ολυμπιακός δεν έχει καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ... Στη διαιτησία οφείλονται όλα... Έχετε μυαλό, ρε; Ή το αντιαθηναϊκό μένος έχει επισκιάσει τα πάντα; Άσε που ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πάντα τρίτος κατά τη διάρκεια της επταετίας, αλλά λεπτομέρειες...

Χειρουργος είπε...

Φίλε Γατόπαρδε,
θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι πιο αδύναμες ομάδες που παίζουν στο UEFA δεν συνεισφέρουν σημαντικά στη θέση της Ελλάδας, αλλά κάποιες φορές στο παρελθόν εκεί που οι 3 ομάδες του C-L παίζονταν στον πόντο, μας βοήθησαν.
Άρα το μεγαλύτερο μερίδιο της κατρακύλας, οφείλεται στην αδυναμία κυρίως ΟΣΦΠ και λιγότερο ΠΑΟ, ΑΕΚ να φέρουν εκτός έδρας νίκες λόγω του ότι είναι προσκωλημένες στον διαστρεβλωμένο τρόπο που διεξάγεται το πρωτάθλημα στη χώρα μας και που θέλει τις ομάδες του ΠΟΚ να βγαίνουν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού φορές, από την τερατούπολη.

Πρακτικά οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι το εκτός έδρας.
Από τη στιγμή που η Τούμπα έσπασε, ξεφτυλίστηκε το εκτός έδρας για τον ΟΣΦΠ.
Μη λες ότι ο ΠΑΟ έχει παράρτημα μόνο, γιατί και ο ΟΣΦΠ στην ίδια μοίρα είναι.
Οι μισοί οπαδοί του ΑΙΓΑΛΕΩ, ΙΩΝΙΚΟΥ (καραγκιόζηδων-δορυφόρων) κλπ φορούν διπλές φανέλες.
Οι έδρες τους είναι πιο κοντά στο Καραϊσκάκη από ότι τα εκδοτήρια του.
Και όταν παίζουν "εκτός" οι Ολυμπιακοί έχουν τη μερίδα του λέοντος στην κερκίδα.
Το εκτός έδρας είναι κάτι που ο ΠΑΟΚ το βιώνει τουλάχιστον 20 φορές ετησίως + κύπελλο.

Τώρα σχετικά με τις διαφορές βαθμών του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων από τον πρώτο, εμφανίζεσαι πιο οργανωμένος και δεν θα διαφωνήσω στα νούμερα.
Αλλά φαίνεται ότι δεν λαμβάνεις υπ' όψιν κάτι.
Δεν είναι μόνο τα περισσότερα πέναλτυ υπέρ, οι αποβολές αντιπάλων και μάλιστα μέσα στην έδρα τους, η επιλεκτική φθορά αντιπάλων παιχτών με κάρτες πριν από τα ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Είναι μια σαπίλα που έχει καλύψει τα πάντα και τους πάντες που εμπλέκονται σ'αυτό το έκτρωμα που λέγεται ποδόσφαιρο.
Και που μπορεί να παρακολουθηθεί μονάχα από αρρωστημένους οπαδούς του ΟΣΦΠ χωρίς να ξερνάνε σε κάθε φάση.
Ευτυχώς είδαμε Mundial (και Live μάλιστα) για να καταλάβουμε πως κάποτε και η Κορέα θα τσιμπήσει βαθμό από τη μεγάλη Γαλλία, και η Γκάνα θα ξεφτυλίσει την "υπερ"δύναμη τάχα, Τσεχία. Και που τελικά αυτό το μικρό, το αναπάντεχο είναι που μετατρέπει το κλωτσοσκούφι σε μαγεία...

Δυστυχώς όλες αυτές τις παραμέτρους που βρωμίζουν το πρωτάθλημα της χώρας μας δεν μπορεί ούτε η πανίσχυρη ομάδα της Microsoft του Bill Gates να βάλει μέσα στο EXCEL.

Η ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού ποδοσφαίρου μοιάζει με ταινία του Αγγελόπουλου με οικτρό σενάριο και ουδεμία ανατροπή.

Κατηγορείς τον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πάτησε ποτέ σε πτώματα ούτε τον κατηγόρησε κανείς για αδικία είς βάρος άλλων ομάδων, πλην πάντοτε μεμονωμένων περιπτώσεων.
Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων έχει ανοιχτό μυαλό και κρίνει αντικειμενικά τις περισσότερες φορές.
Δεν σε παραξενεύει το γεγονός ότι όλοι (οι μη γαύροι) είναι εναντίον του?
Όλοι δηλαδή είναι κομπλεξικοί και ζηλιάρηδες και οι Ολυμπιακοί είναι άγιοι.
Σ' όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, ο πρώτος είναι πρώτος.
Δυστυχώς αυτό δεν θα ισχύσει ποτέ για τον Ολυμπιακό, όσο κουβαλούν αυτή τη νοοτροπία οι διοικούντες, οι παίχτες και οι φίλαθλοι του.

Χειρουργος είπε...

Είναι αρχή μου να μην απαντώ σε An(onumo)us

KARAKALAS είπε...

Δίκιο έχεις ρε γατόπαρδε αλλά όλοι εμείς που δεν είμαστε Ολυμπιακοί τι να κάνομε;

α)να δέσουμε πέτρα στο λαιμό μας και να πέσουμε στο λιμάνι (ένα είναι το λιμάνι)
β) να γίνουμε και εμείς Ολυμπιακοί και να πανηγυρίζουμε τις ανώφελες (και βαρετές πλέον) νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα
γ) να γίνουμε καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάζοντας το αεροπλάνο που θα έχει μέσα Κόκκαλη,Σόλιντ,Ριβάλντο και λοιπούς
δ) να πάψουμε να ασχολούμαστε με το άθλημα, τουλάχιστον εντός συνόρων (ούτως ή άλλως και παλιά την ίδια κατάντια είχε)

Ας διαλέξει ο καθένας ότι του ταιριάζει.

Χειρουργος είπε...

Καρακάλα δίκιο έχεις.
Από την άλλη και ο Γατόπαρδος ως ακραιφνής γαύρος, πρέπει να υποστηρίξει την ομάδα του.
Εγώ προσωπικά με το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ασχολήθηκα φέτος περίπου μισή ώρα.
Όσο μου πήρε δηλαδή να γράψω τα παραπάνω post.
Peace brothers.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου έχω απαντήσεις για όλους και για όλα... Περιμένετε λίγες μέρες να επιστρέψω από την Κύπρο και θα σας ανοίξω (ξανά...) τα μάτια ! ! !
Φιλούθκια από την Λευκωσίαν...

 
SYNC ME @ SYNC
Racing Tips
Racing Tips